Κανονισμοί Κυκλοφορίας

Στις  Σπέτσες απαγορεύεται η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων, σε όλους μέσα στον οικισμό των Σπετσών.  

Μπορούν να φέρουν το αυτοκίνητό τους στις Σπέτσες αλλά μόνο για στάθμευση οι δημότες του νησιού, οι ιδιοκτήτες, οι μόνιμοι ενοικιαστές σπιτιών και οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νησί.
Οι παραπάνω πρέπει να προμηθευτούν ειδική Δημοτική Κάρτα, από το Δήμο, για την μεταφορά των αυτοκινήτων τους στις Σπέτσες.
Τα τηλέφωνα του Δήμου των Σπετσών είναι: 22980-20010 / 20020. 

Απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στους πεζόδρομους, στα πλακόστρωτα, στα βοτσαλωτά, καθώς και στις πλευρές των δρόµων που υπάρχει κίτρινη διαγράμμιση ή πινακίδα απαγόρευσης της στάθμευσης.

Η είσοδος των αυτοκινήτων στις Σπέτσες με το ferry boat γίνεται, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή µόνο με τα δρομολόγια των 08.10 και 10.30 από την Κόστα, ενώ το Σαββάτο, την Κυριακή και τις Αργίες µόνο με το δρομολόγιο των 08.10.

Η έξοδος των αυτοκινήτων από τις Σπέτσες με το ferry boat, γίνεται κάθε µέρα µόνο με το δρομολόγιο των 07.20 από τις Σπέτσες.

Κατά την τουριστική περίοδο ισχύει δακτύλιος από τις 19.00 έως 02.00, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και γουρούνες στον παραλιακό δρόμο από την Κουνουπίτσα μέχρι και το Παλιό Λιμάνι.