Οι Παραλίες έξω από τις Σπέτσες

Έξω από την Πόλη των Σπετσών θα συναντήσετε καλά οργανωμένες παραλίες σε πανέμορφους κόλπους με γαλαζοπράσινα νερά.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μαζί με το μπάνιο σας, θαλάσσια σπορ και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ξεκινώντας από την ΝΑ πλευρά του νησιού και πηγαίνοντας προς την ΒΔ, φεύγοντας από τις παραλίες της πόλης των Σπετσών, συναντάμε πρώτα την παραλία Κουζουνός, απέναντι από την κατάφυτη Σπετσοπούλα. Είναι από τις πιο ήσυχες και φυσικές παραλίες των Σπετσών, με πεντακάθαρα νερά, στρωμένη με λεπτό χρωματιστό βότσαλο, ιδανική για κολύμπι.
Στην παραλία πηγαίνετε οδικώς με τακτική συγκοινωνία, της οποίας η αφετηρία από την πόλη των Σπετσών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάμα, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια συναντάμε την παραλία Ξυλοκέριζα, μια απομακρυσμένη, οργανωμένη παραλία με άμμο και βότσαλα, στη νότια πλευρά του νησιού, πολύ ήσυχη, με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, σε έναν πολύ όμορφο φυσικό κόλπο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κολυμπήσουν σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και να χαλαρώσουν στην πανέμορφη αμμουδιά της.
Στην παραλία πηγαίνετε οδικώς με την ίδια συγκοινωνία, της οποίας η αφετηρία από την πόλη των Σπετσών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάμα, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Νοτιοδυτικά της πόλης των Σπετσών, περίπου 10 χλμ. από το κέντρο, βρίσκεται η παραλία των Αγίων Αναργύρων, μια οργανωμένη, πολυσύχναστη παραλία με άμμο και βότσαλα, με βαθιά νερά, κατάλληλα για θαλάσσια σπορ.
Η παραλία βρίσκεται σε έναν όμορφο, καταπράσινο όρμο και διαθέτει υποδομή για θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες, ενώ υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και καφέ.
Κοντά στην παραλία των Αγ. Αναργύρων βρίσκεται και η θαλάσσια σπηλιά του "Μπεκίρη", στην οποία οι Σπετσιώτες αγωνιστές έκρυβαν τα γυναικόπαιδα για να τα προστατεύσουν από τους Τούρκους. Η πρόσβαση στη σπηλιά γίνεται από ένα πευκόφυτο μονοπάτι, που ξεκινά από την παραλία των Αγίων Αναργύρων.
Στην παραλία πηγαίνετε οδικώς με την ίδια συγκοινωνία, της οποίας η αφετηρία από την πόλη των Σπετσών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάμα, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, συναντάμε την πευκόφυτη παραλία της Αγ. Παρασκευής, 12 χλμ. από το κέντρο, μια οργανωμένη, πολυσύχναστη παραλία σε όρμο της δυτικής πλευράς των Σπετσών, με πεύκα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις-βοτσαλωτές παραλίες του νησιού, που προσφέρει μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον με κρυστάλλινα νερά, ανέσεις και θαλάσσια σπορ.
Στην παραλία της Αγ.Παρασκευής μπορείτε να πάτε με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Η τελευταία παραλία που συναντάμε, ολοκληρώνοντας την βόλτα μας στη ΒΔ πλευρά των Σπετσών, είναι η Ζωγεριά, μια αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά σε μια πευκόφυτη περιοχή, στην οποία υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές νησιώτικες ταβέρνες.
Η παραλία της Ζωγεριάς είναι μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Το θαυμάσιο τοπίο με πεύκα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα, τα πεντακάθαρα νερά και το ήρεμο περιβάλλον, δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα για τις διακοπές σας.
Στην παραλία της Ζωγεριάς μπορείτε να πάτε με καϊκια που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Όλες τις παραλίες, που αναφέραμε πιο πάνω, μπορείτε
να τις επισκεφτείτε και με μοτοποδήλατα,
με θαλάσσια ταξί ή με αυτοκίνητα ταξί.