Οι Παραλίες μέσα στις Σπέτσες

Μπροστά στην Πόλη των Σπετσών υπάρχουν όμορφες, καταγάλανες παραλίες σε διάφορα σημεία της, που επιτρέπουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμένες, διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και βρίσκονται κοντά σε ταβέρνες και καφέ.

Αρχίζοντας από την ΝΑ πλευρά του νησιού θα συναντήσουμε την αμμώδη παραλία της Αγ. Μαρίνας, περίπου 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια. Η Αγία Μαρίνα είναι από τις πλέον οργανωμένες και δημοφιλείς παραλίες του νησιού με ταβέρνες, beach bar, συνδυάζοντας τα σπορ και τη διασκέδαση, μέσα σ' ένα καταπράσινο όρμο.

Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τη "Ντάπια", συναντάμε την παραλία του Αγ. Νικολάου μια μικρή παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο που παραμένει ανέγγιχτη και προσελκύει πλήθος "πιστών", αν και μικρή, για την ησυχία της και τα όμορφα νερά της.

Προχωρώντας συναντάμε την αμμουδερή οργανωμένη παραλία του Αγ. Μάμα, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Βρίσκεται μπροστά σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, εξυπηρετώντας πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες, στα πεντακάθαρα νερά της.

Μετά τη "Ντάπια", δυτικά από το λιμάνι, συναντάμε την παραλία της Κουνουπίτσας, μια μικρή υπέροχη παραλία από βότσαλο και άμμο με καταγάλανα νερά η οποία, εκτός από το κολύμπι, προσφέρεται για περιπάτους αναμεσα στις ψαρόβαρκες και για φαγητό ή ποτό δίπλα στο κύμα στα γραφικά μαγαζάκια που υπάρχουν σε όλο το μήκος της.

Αμέσως μετά βρίσκεται η παραλία της Αναργύρειου σχολής, που εκτείνεται σε μήκος 800 μέτρων.

Είναι μία από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες των Σπετσών, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, χώρους για θαλάσσια αθλήματα, δραστηριότητες και εστιατόρια.

Σε ένα μεγάλο κομμάτι της βοτσαλωτής με τιρκουάζ νερά παραλίας των Σχολών, βρίσκεται το "Καΐκι Beach", που προσφέρει ξαπλώστρες, ομπρέλες, πετσέτες, beach service, θαλάσσια σπορ, beach volley, δύο beach bars και εστιατόριο.